Sosyal Medya

Güncel

Kozinoğlu dosyası da ‘kumpas’ soruşturmasında

Cezaevinde ölen MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü ve avukatına yazdığı mektup da ‘kumpas soruşturması kapsamına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iki dosyayı Silivri Savcılığı’ndan istedi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Oda TV soruÅŸturması devam ederken tutuklu bulunduÄŸu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden MÄ°T Dış Ä°liÅŸkiler Daire BaÅŸkanı KaÅŸif KozinoÄŸlu’nun ölümünü de ‘kumpas’ soruÅŸturmasına dahil etti.

SoruÅŸturmayı yürüten terör savcılığı, KozinoÄŸlu’nun ölümüne iliÅŸkin Silivri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nda iki dosya olduÄŸunu belirledi. Biri KozinoÄŸlu’nun ölümüne iliÅŸkindi. DiÄŸer dosya KozinoÄŸlu’nun avukatı Hüseyin Derin Yarsuvat’a yazdığı mektup ile ilgiliydi. KaÅŸif KozinoÄŸlu cezaevinde ölmedem önce avukatına verilmek üzere bir mektup kalme aldı. Ancak mektup Silivri savcılığının koyduÄŸu gizlilik kararı nedeniyle avukata verilmedi. Ve içeriÄŸinde ne olduÄŸu hiçbir zaman öÄŸrenilemedi. KozinoÄŸlu’nun avukatı Yarsuvat, mektubun kendisine verilmesi için baÅŸvurdu ama sonuç alamadı. Yarsuvat’a göre mektupta o döneme dair bir çok bilgi vardı.

Terör savcılığı, geçen hafta bu iki dosyanın incelenmek üzere gönderilmesi için Silivri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na yazı yazdı. Henüz yazıya yanıt verilmedi.

Terör savcılığı, Silivri’den gelecek dosyaları ve özellikle mektubu inceledikten sonra KozinoÄŸlu’nun ölümünde ÅŸüpheli bir durum olup olmadığına karar verecek. Savcılık KaÅŸif KozinoÄŸlu’nun ölümünde ÅŸüpheler tespit ederse soruÅŸturmayı bu yönde derinleÅŸtirilecek.

KozinoÄŸlu cezaevinde ölmüÅŸtü

KaÅŸif KozinoÄŸlu, Oda TV soruÅŸturması kapsamında Mart 2011’de tutuklandı. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan KozinoÄŸlu, Kasım 2011’de daha dava açılmadan kalp krizinden öldü. Ancak Silivri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, ölümü ‘ÅŸüpheli’ bularak soruÅŸturma baÅŸlatmıştı.

Silivri BaÅŸsavcılığı, KozinoÄŸlu’nun ölümünün ardından koÄŸuÅŸunda yaptığı incelemede avukatı Yarsuvat’a yönelik yazdığı bir mektup buldu. Ancak mektup avukat Yarsuvat’a verilmedi. Ä°çeriÄŸi açıklanmayan mektup için gizlilik kararı alındı.

Özel kuvvetler komutanlığında binbaşı rütbesinde iken emekli olan KozinoÄŸlu daha sonra MÄ°T’e geçmiÅŸti.SuriyeBosna-Hersek ve Afganistan'da da görev yapan KozinoÄŸlu, 2010’da  "BaÅŸ MüÅŸavir" sıfatıyla Asya Bölgesi'ne atandı. En son 9 Mart 2011 de yurtdışı görevinden dönen KozinoÄŸlu Oda TV soruÅŸturması kapsamında tutuklandı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.